Ervaringen

Lees hier de verhalen van kinderen, ouders en verwijzers over Antar.

Het is leuk in Antar, vooral als je op kamp gaat naar Velp of Zwitserland. Het is niet alleen leuk maar ook leerbaar. Bijvoorbeeld op school is het saai, je leert er bijna niks van. Op school leer ik niet wat ik in Antar leer: goed leven! Daarmee bedoel ik zelfstandigheid: afwassen, opruimen, koken! En bij het eten tenminste één hapje proeven als je denkt dat je het niet lekker vindt. Ook gaan we veel de natuur in. Je kan zien wat de echte wereld is, waar de mensen niet alles gemaakt hebben.

- Mohamed, 9 jaar

;Ik voel me hier meer thuis dan bij mij thuis

- G, 15 jaar

Mijn twee kinderen van 12 jaar gaan sinds 2017 tot heden op kamp met Stichting Antar. Mijn kinderen zijn zo blij en enthousiast! Als zij een kamp met stichting Antar mee maken, waar ik als moeder echt een glimlach van krijg ! Wat ik prettig vind, is dat de leidsters een leuk 'Zen BASIC Programma' hebben met de kinderen zoals geen tv kijken, geen social media, geen onnodige prikkels waar kinderen van kunnen stuiteren. Stichting Antar organiseert tijdens hun trips leuke kookwedstrijden, geschiedenis trips, avontuurlijke boswandelingen, een kampvuur en nog veel meer. Als moeder zijnde is het ook fijn om te horen dat de kinderen supergezond eten tijdens zo'n kamp. Ben zeer tevreden over Stichting Antar. Dankjewel Minka, Inger en Ingrid voor de mooie vakanties en herinneringen die jullie mijn kinderen geven! Ga zo door met jullie stichting!!!!!

C.R. Griffith (moeder)

Mijn dochter vraagt iedere dag: Antar?  Als er geen kindermiddag is, loop ik niet door de Makassarstraat om een hoop gehuil te voorkomen.

Moeder van Selma, 4 jaar

Inger, Ingrid en Minka - het team van Stichting Antar- zijn drie energieke, positief ingestelde, betrouwbare dames met visie, daadkracht en een hart van goud. Ze zetten zich (met volle overgave) in om kinderen een zo prettig, rustig en veilig mogelijk leef-, speel- en leerplek te geven waar zij zich op allerlei mogelijke gebieden kunnen ontwikkelen. Stichting Antar wordt door de kinderen dan ook echt ervaren als een ‘thuis’, niet alleen bij hun op locatie maar ook tijdens de kampen en vakanties in zowel binnen als buitenland. Een deel van de leerlingen van mijn school is al meerdere keren mee geweest op vakantie met Stichting ANTAR. De kinderen leven er ontiegelijk naartoe en zijn na de vakantie ook enorm opgebloeid, levendig en vrolijk. Duidelijk merkbaar is ook de groei in communicatieve-, samenwerking- en praktische vaardigheden alsmede de groei in gedrag, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, behulpzaamheid, aanpassingsvermogen, zelfvertrouwen… enzovoort!! Wat brengt stichting ANTAR toch veel moois voor ‘mijn kids’, wat een genot om dat te zien en mee te maken!

Nicky (orthopedagoge)

Ik draag stichting Antar een warm hart toe omdat Inger, Minka en Ingrid zo veel goeds doen voor de kinderen. De combinatie van kennis en liefde voor de kinderen doet wonderen. Onze drie dochters zijn allemaal een of meerdere keren mee geweest op kamp naar Zwitserland. Een super ervaring waar ze met heel veel plezier op terugkijken. Voor de kinderen gaat het er natuurlijk vooral om dat ze plezier hebben gehad. Wij, de ouders, vinden dat natuurlijk ook belangrijk maar wat de kampen ook zo bijzonder en leerzaam maakt is het feit dat de kinderen geen schermen (telefoon, tv, laptop etc.) mogen gebruiken. Dat er gezond gegeten wordt. Dat ze veel buiten in de natuur zijn. En dat er ook kinderen mee gaan die ze nog niet zo goed kennen waardoor op een hele natuurlijke manier hun sociale vaardigheden verbeteren. De kampen hebben daarmee echt een positief effect op hun zelfvertrouwen. De prijs van de kampen is laag. Dat maakt het voor ons mogelijk om onze kinderen deze super ervaringen te geven. Het is iets waar ze de rest van hun leven op een fijne manier op terug kunnen kijken.

Yvonne van der Loo (moeder)

Stichting Antar zorgt ervoor dat kinderen tot rust kunnen komen en weer positieve energie hebben om tot leren te komen. Ik werk als zorgcoördinator op het Speciaal Basisonderwijs en 'verwijs' soms kinderen door naar Stichting Antar. De kinderen die met de stichting op stap gaan komen vol leuke verhalen terug naar school en lijken meer tot rust te zijn gekomen waardoor ze beter functioneren. Meerdere kinderen hebben gedragsstoornissen en lijken er veel profijt van te hebben om deel te nemen aan het 'Zen Basic programma'. De kinderen krijgen veel aandacht en de verzorging die zij nodig hebben. Hiernaast kunnen sommige ouders het niet veroorloven om op vakantie te gaan en kunnen op deze manier hun kinderen toch een vakantie geven door ze met stichting Antar mee te laten gaan. Ze zijn veel in de buitenlucht, leren van de natuur en elkaar. Minka, Ingrid en Inger zijn drie prettige, lieve, betrouwbare en actieve personen waar je als ouder en kind bij terecht kan.

Claire Römer (intern begeleider Speciaal basis Onderwijs)

De stichting ANTAR zet zich belangeloos in voor kinderen die het niet zo breed hebben. Zo worden er o.a. vakantieweken georganiseerd om kinderen die dat normaal niet kunnen met vakantie te laten gaan. Er worden activiteiten voor kinderen georganiseerd, dans, spel enz. Een fantastische organisatie met alleen maar oog voor het welzijn van kinderen. En dat geheel op vrijwillige basis. Het geld dat hiervoor nodig is komt o.a. van collectes.

Martin Remeeus (directeur school voor Speciaal Basis Onderwijs)

Ik werk als leerkracht in het SBO en de weken vóór dat de kinderen met Stichting Antar mee op vakantie gaan, merk je al het enthousiasme van de leerlingen, maar ook van de begeleiders! En dat is ná de reis zeker niet minder. De kinderen zitten vol verhalen over de avonturen die ze hebben meegemaakt en die willen zij op school graag vertellen. Wat ik enorm waardeer en terug hoor in de verhalen van de kinderen is dat Stichting Antar de kinderen (mede) verantwoordelijk maken voor het slagen van de reis, door bijvoorbeeld de kinderen mee te laten helpen tijdens het koken op een speelse manier. Maar ook door activiteiten te organiseren waarbij kinderen leren rekening te houden met elkaar, behulpzaam zijn naar anderen en de natuur een warm hart toedragen. Op deze manier worden de kinderen socialer in de omgang én krijgen zij een koffer vol mooie herinneringen mee naar huis! Ga zo door!

Saskia Burgers (leerkracht Speciaal Basis Onderwijs)

Als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs onderhoud ik regelmatig contact met de mensen van Stichting ANTAR. De stichting organiseert regelmatig activiteiten waaraan leerlingen van onze school meedoen. Een aantal leerlingen is ook meegegaan op kamp naar bestemmingen in Nederland en in het buitenland. De kinderen leren daar onder andere samenwerken, verantwoordelijk zijn voor zichzelf en voor hun omgeving (koken, schoonmaken, zorgen voor elkaar) en ze maken vooral veel plezier. De begeleidsters werken met zeer veel passie en bevlogenheid. Prachtige initiatieven.

Melvin
Leerkracht basisschool

Ik ben Achmed Frindi, 20 jaar oud. Ik ben net terug van een 6 maanden durende stage in Dubai. In mei studeer ik af van het MBO 4, Global Green Trade. Zodra ik afgestudeerd ben krijg ik een vast contract bij mijn stagebedrijf.

Achmeds ervaringen tijdens de Antar kampen in Zwitserland

Ik link alles terug naar mijn ervaringen tijdens de Antar kampen in Zwitserland. Ik wil de berg oplopen en ik loop de berg op. Wat mijn vrienden ervan denken moeten ze zelf weten, ik ga gewoon de berg oplopen! Zoals die keer toen het Ramadan was, toen wilde op het laatst toch niemand meer mee, maar ik wel. Ik ben met Joost om 5 uur ’s ochtends een zware tocht gaan maken, dan verleg je je grenzen in je hoofd. Ik wist niet zeker of ik het kon, maar ik wilde het en heb gezien dat ik het wel kan! Wat je in je jeugd hebt meegemaakt, dat vormt je.
Tussen mijn 7e en 16e ging ik mee op de kampen en was voorzitter van de Kinderraad. Ik zie een direct verband tussen waar ik nu ben en mijn jaren bij Antar. Ik wist niet dat Nederland zo mooi was tot ik mee ging naar Velp en door onze fietstochten over de Veluwe. Doordat ik meeging op kampen naar Zwisterland en Hongarije heb ik geen angst om onbekende dingen aan te gaan en in het diepe te springen. Dubai was daardoor voor mij gewoon een ander land, de wereld was voor mij al groter dan voor veel van mijn leeftijdsgenoten.

Achmeds ervaringen tijdens de Antar kampen in Zwitserland

Bij Antar leren jullie kinderen op jonge leeftijd verantwoordelijkheid nemen. Dat is goed. En kinderen leren er koken en afwassen en met z'n allen maken we het huis schoon. En iedere maaltijd hebben in toerbeurt twee kinderen de taak om de andere kinderen te bedienen. Bij Antar krijg je heel veel liefde, maar je wordt niet verwend. Ik ben blij dat ik ouders heb die me de ruimte hebben gegeven om met jullie mee te gaan. Ze vertrouwen jullie, daarom mocht ik met julllie mee. En ze vertrouwen mij.
Het grootste gevaar van nu met de tv en mobieltjes en internet is dat kinderen niet meer leren hoe je met mensen om moet gaan. Ze weten niet meer wat vriendschap is. Ze weten niet meer: 'Hoe kan ik iemand vertrouwen?' Of ze vertrouwen teveel of ze vertrouwen niemand. Mensen weten niet meer hoe ze met mensen om moeten gaan en als je dat niet weet, dan kan je een goede baan vergeten.
Tegen ouders die angst hebben hun kinderen mee te laten gaan wil ik zeggen 'Ga zelf dingen doen, dingen uitzoeken'. Ga je kinderen niet pamperen, laat ze maar fouten maken. Veel liefde geven, maar niet verwennen en ze het gevoel geven dat ze speciaal zijn, want later zijn ze ook niet speciaal. Een baas zegt 'doe je werk' en als je dat niet goed doet lig je eruit. Een kind is je alles, maar als je denkt 'ik ga alles geven aan mijn kind', dat is niet goed, dat vindt je kind nu wel leuk, maar als hij 22 is, is het een verwend nest dat niet kan vallen en je moet juist kunnen vallen om weer op te kunnen staan.