* Antar Nieuws *

Extra kindermiddagen en kampen

Jun 07, 2020

Tijdens de gehele en gedeeltelijke schoolsluiting hebben we extra kindermiddagen geboden. Daar gaan we tot de zomervakantie mee door. Tijdens de zomervakantie zullen er kindermiddagen op de maandag en woensdag zijn. In plaats van 1 zullen er 2 zomerkampen georganiseerd worden, beide op de Wolfskuil in Ommen. We hebben er enorm veel zin in!

Dank aan het Oranje Fonds en de Helene de Montigny Stichting!

May 18, 2020

De moeilijke situatie waarin de kinderen en ouders zich bevinden door de Coronacrisis is voor ons reden om, zeker nu, kinderen en ouders te blijven ondersteunen op alle manieren die binnen onze mogelijkheden liggen en met in achtneming van de crisismaatregelen.
Door kinderen uit de meest kwestbare gezinnen extra middagen huiswerkbegeleiding en sport en spel te bieden,
door de ontwikkeling van kinderen thuis te ondersteunen middels het uitdelen van educatief en speelmateriaal en
door goed contact met iedereen te houden en te signaleren wanneer kinderen en/of ouders serieus in de knel komen.


Financieel mede mogelijk gemaakt door een gift van het Oranje Fonds van 3000,- en een gift van de Helene de Montigny Stichting van 2.500,- euro. Ons aller dank hiervoor!

oranje-fonds-logo - WelzijnsKompas.nlFundatie van den Santheuvel, Sobbe - Partner van MuteSounds

Coronavirus

Mar 18, 2020

Lieve kinderen en ouders,
Beste geinteresseerde,

Vanaf zondag 15 maart tot 6 april zijn alle Antar activiteiten afgelast in verband met het Corona virus.
Het is nog niet duidelijk hoe het na 6 april zal gaan, of we dan weer beginnen hangt af van de adviezen van het RIVM en de overheid rond die tijd.
Er is een behoorlijke kans dat we het kamp in mei in Ommen niet door laten gaan.
Ook daarover houden we jullie op de hoogte.

We weten dat het voor veel kinderen en ouders zwaar is om zo lang thuis te zitten.
Het kan onderlinge spanningen geven.
En niet alle kinderen hebben genoeg speelgoed of knutselspullen om ook iets anders te doen dan te gamen of op je telefoon bezig te zijn.
Ook is het voor veel ouders lastig om te helpen met het thuiswerk dat de kinderen van school gekregen hebben.

Daarom hebben we besloten dat maximaal 4 kinderen (zoveel mogelijk uit één gezin) per keer bij Antar mogen komen om te spelen of ondersteuning te krijgen bij het huiswerk.
Verder onderhouden we natuurlijk contact via de telefoon en via de Antar-ouders groepsapp.

Weet dat we dag en nacht bereikbaar zijn.

Veel liefs van Inger, Ingrid en Minka

Geen kindermiddagen, wel hulp bij huiswerk (en tussendoor lekker spelen natuurlijk!)

Wat een heerlijk einde van een 2019!

Jan 06, 2020

De Makassartstraat is nog nooit zó mooi versierd geweest!
Het echtpaar John-van der Roer heeft met financiële en praktische hulp van familie en vrienden een heerlijk diner gegeven voor de kinderen en de vrijwilligers. De kinderen hebben geholpen met het eten bereiden en het serveren.
Verder hebben we natuurlijk allerlei spelletjes gedaan en het feest afgesloten met een spetterend optreden van jonge breakdancers in blacklight!
Dank jullie wel Tony en Veronique, het was een prachtig samenzijn!

Lichtfeest met Realworks

Jan 05, 2020

Realworks vroeg Antar hoe ze ons kan ondersteunen. Nou, we kunnen altijd wel wat extra handen en ogen gebruiken tijdens ons jaarlijkse Lichtfeest!


De avond voor het feest kwam een ploeg helpen met het ophangen van alle lichtjes en het bereiden van de maaltijd. De feestdag begon met een leuke verrassing, want Realworks had goed naar onze wensen geluisterd! We kregen de lang gewenste basketbalboarden en drie stevige steppen.

Op het feest zelf hebben drie mannen ons heel goed geassisteerd bij de verschillende activiteiten.
Na de gezamenlijke maaltijd volgde een spannend verhaal c.q. een improvisatietoneelstuk
gespeeld door de kinderen en Robin van Realworks die de slechterik in het verhaal vol verve speelde!

Een prachtig kerstgeschenk!

Jan 05, 2020

Vlak voor de Kerst ontvingen we het volgende bericht van de Hilltree Foundation:

'Graag zou de stichting Hilltree jullie prachtige werkondersteunen. Wij hebben met eigen ogen mogen zien wat jullie doen en dat pastheel goed bij het doel dat wij beogen. Jullie maken de wereld een klein beetjeeen beter plekje en dat doen jullie met veel liefde en toewijding waarvoorhulde!'

gevolgd door een enorme donatie!

Dank, dank, dank!!

FUN AMSTERDAM KIEST ANTAR: KINDERFIETSEN

Nov 01, 2019

FUN AMSTERDAM biedt bedrijven de mogelijkheid om in het kader van teambuilding fietsen te assembleren om vervolgens aan een goed doel te doneren. Zij vertrouwt erop dat via Antar de fietsen terecht komen bij kinderen die zo'n fiets heel goed kunnen gebruiken.
En zo komt het dat 'Antar kinderen' in het chique Hotel Americain samen met 'vreemde, buitenlandse mannen en vrouwen in pak' fietsen aan het maken waren. We waren zo trots op de ze! Totaal niet verlegen spraken ze met hen in hun beperkte Engels en ze waren gefocussed, vriendelijk en beleefd! Wauw! FUN AMSTERDAM was ook zeer onder de indruk en vroeg ons om twee weken later nog een paar fietsen te komen maken en gedoneerd te krijgen!

In plaats van de fietsen gewoon weg te geven, hebben we besloten de fietsen in bruikleen te geven, zodat zoveel mogelijk kinderen profijt hebben van deze mooie donatie. Zodra een kind te groot is geworden voor z'n fiets, geeft hij hem terug, zodat Antar er weer een ander kind blij mee kan maken.

We danken Murat Basyurt, eigenaar van 'De Snelbinder' die gratis al deze nog niet goed gemonteerde fietsen helemaal veilig maakt en goed afstelt.

Thuis bij de Hopman Repelaer Stichting

Nov 01, 2019

We hebben de kinderen gevraagd wat ze het allerfijnst vonden van het herfstkamp. Dat was het verstoppertje spelen. Daarvoor hadden we de perfecte lokatie: rondom ons kamphuis was bos. De kinderen konden rennen, luidruchtig zijn, zelfstandig een stukje het bos is, avontuurlijk spelen en en passant ook nog in contact komen met de natuur: de paddestoelen, de vossenholen, de geur van half vergane bladeren op de grond.....

Op het terrein van de Wolfsuil was ook van alles te doen. We hebben 6-kamp gedaan en een foto- speurtocht. En we hebben er fietsen gehuurd waarmee we naar de kaasmakerij zijn gefietst.

Het kamphuis zelf was ook ideaal. Ruim, maar niet te groot, zodat het intiem, huiselijk was en we boven een goede slaapkamerindeling konden maken. Het huis is schoon en goed uitgerust. Door de open keuken waren onze kok Pieter en zijn wisselende assistenten altijd deel van het groepsgebeuren in woon- en eetruimte.

Het is geen toeval dat we zo blij zijn met deze lokatie. Het was de droom van Jonkheer Ocker Repelaer die zich zijn leven lang heeft ingezet voor minderbedeelden en in 1936 landgoed De Wolfskuil aankocht ten behoeve van kinderen uit 'achterstandswijken' in de Randstad. De HRS heeft het mogelijk gemaakt dat wij hier 83 jaar later nog van kunnen genieten!
Zelfs met korting, omdat Stichting Antar valt binnen de doelstelling van de stichting: 'Het aanbieden van recreatieve verblijfsmogelijkheden aan jongeren in achterstandssituaties. Deze jongeren hebben zorg in de vorm van opvang, opvoeding, hulpverlening en/of behandeling (-)'.

Onze dank gaat uit naar wijlen Jonkheer Repelaer en de sociaal bewogen mensen die zijn werk hebben voortgezet!

Herfstkamp in Ommen

Oct 05, 2019

Kamphuis-Ommen

Voor het eerst blijven we in de herfstvakantie in Nederland. Hierdoor mogen een aantal kinderen mee die niet helemaal naar het buitenland mogen.
We hebben een prachtige kampplek in Ommen gevonden - midden in het bos. We kunnen er niet alleen prachtige tochten maken en 'jachtseizoen' spelen, we kunnen ook kanoën en naar een klimbos.

Net als vorig jaar gaat Pieter, eigenaar van Bar Langendijk mee als begeleider. Dit jaar neemt hij bovendien het hele voedingsgebeuren voor zijn rekening. De samenstelling van het menu, de inkopen en het bereiden van de maaltijden. Per maaltijd mogen twee kinderen hem helpen en zo van een echte restaurateur leren over het goed bereiden van gezonde voeding. We zullen ook op excursie gaan naar een boerderij en/of kaasmakerij, om te zien hoe natuurlijke voeding tot stand komt.

Kookles-Pieter-CH'19

We kijken allemaal uit naar dit spannende, interessante en heerlijke kamp over twee weken!